Halkouutisia 1/2014: Toimitusjohtajan katsaus ”Loppukesästä kaivetaan”

Hailuodon Laajakaistaosuuskunnan Halkouutisia 1/2014.

Ote 8.12.2013 pidetyn kokouksen pöytäkirjasta.

§3 Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtaja Ilkka Sipilä kertoi osuuskunnan tähänastisen toiminnan kehittymisestä:

– Suunnittelun takaushakemus jätetty, kunnalta omavelkainen takaus. Pohjois-Pohjanmaan Liitolta haettu suunnittelun rahoitusta. Todennäköisesti kokonaismääräraha pienempi kuin haettu, koska palkkabudjetti on pieni. Kokonaisarvio 71300€, josta voidaan saada avustusta 70% – esikäsittelyssä myönnettävä raha arvioitu hieman pienemmäksi.

– Suunnittelijoita löydetty 6kpl, joille lähetetään tarjouspyyntö. Suunniteluun kuuluu myös kustannusarvio, jonka perusteella liittymämaksun hinta voidaan määrittää. Tavoite 1200-1500 euron välillä, mutta vielä ei voida sanoa.
– Liiketoimintasuunnitelman teko on aloitettu Ilkka Sipilän toimesta. Todennäköisesti tarvitaan myös konsulttiapua. Suunnitelma on välttämätön rahoituksen ja myös velkojen takaisinmaksun suunnittelemiseksi.

– Mikäli pysytään aikataulussa, ensimmäiset kaapelit voidaan ehkä upottaa loppukesästä tai syksyllä 2014.

– Hailuodon kunta on luvannut lähteä mukaan rahoitukseen. Hankkeen kesto on kolme vuotta.

Close Menu