Hailuodon laajakaistaosuuskunta tiedottaa

Hailuodon laajakaistahanke on edennyt vaiheeseen, jolloin päätöksenteko on siirtynyt Hailuodon kunnanvaltuustolle. Hankkeen suunnitelmat ovat valmistuneet ja Pohjois-Pohjanmaan liiton hallitus on valinnut Hailuodon laajakaistaosuuskunnan hankkeen toteuttajaksi. Hanke on suuri kaikilla mittareilla verrattuna ja tulee maksamaan 1,8 miljoonaa €, josta julkinen osuus on enimmillään 866 000 €. Loppu jää maksettavaksi osuuskunnalle liittymien muodossa ja pitkäaikaisena lainana. Laina-ajaksi on muodostumassa 13–20 vuotta liittymien määrästä riippuen, mutta tehtävä ei ole mielestämme mahdoton.

Liittymän hinnaksi on muodostumassa 1200 €, jolla pienennetään osuuskunnan velkapääomaa ja mahdollistetaan liiketoiminnan pyörittäminen. On huomioitava, että hankkeen aikaiset liittymät ovat halvempia, koska hankkeella on valtion tuki. Hailuodon Osuuspankki on myös lähtenyt tukemaan toimintaa räätälöimällä asiakaskohtaisen liittymälainan, jolla helpotetaan liittyminen nopeaan, nykyaikaiseen ja toimivaan tietoliikenneverkkoon kohtuullisen kuukausihintaan.

Hanke on meille kaikille hailuotolaisille ja Hailuodossa aikaa viettäville tärkeä, koska tämä takaa varmat tietoliikenneyhteydet pitkälle tulevaisuuteen ja pidämme projektiamme tasavertaisuus-hankkeena, jolla kaikki hailuotolaiset saadaan nopean tietoverkon piiriin.

Hailuodon laajakaistaosuuskunta

Close Menu