HALAKO-uutisia

Osuuskunnan hallitus teki rakentamisen aloituspäätöksen kokouksessaan 06.07.2015 siten, että uusi aloitusaika on syyskuun alussa. Syy alkuperäisen aikataulun viivästymiseen on Viestintäviraston uusi markkina-analyysi markkinaehtoisista alueista. Uudessa analyysissä Hailuotoon sijoitettiin kaksi ns. mustaa pistettä, Keskikylälle ja Marjaniemeen. Nämä alueet ovat täysin Viestintäviraston tuen ulkopuolella ja näin hankaloittavat osuuskunnan rakentamisen rahoittamista.

Samassa kokouksessa päätettiin hakea lisärahoitusta Maaseudun Kehittämisrahastosta, jolla korvattaisiin menetetty Viestintäviraston tuki. Tästä johtuen osuuskunta joutuu jakamaan rakentamisen kahteen tai kolmeen vaiheeseen, joista tänä vuonna pyritään rakennetaan Santonen – Ulkokarvontie ja Pöllä – Hentuntie – Sauvola väliset alueet. Seuraavana rakennuskautena Keskikylän ja Marjaniemen alueet, sekä 2016 – 2017 oma merikaapeli mantereelle. Merikaapelin rakentamiseen tunnustellaan mahdollisia yhteistyökumppaneita, rakennuskustannuksien minimoimiseksi.

Internet-operaattoreita on mukana neuvotteluissa kaksi kappaletta, Sonera ja oululainen Netplaza. Osuuskunnan tarkoituksena on saada molemmat operaattorit tarjoamaan palvelujaan Hailuodossa. Yksityistalouksien kuukausihinnaksi on muodostumassa 100/100 Mb yhteydelle 39,90 €/kk sis. alv 24 %, josta osuuskunnan osuus on 17,40 €/kk. Yksityiskohtaiset hinnat julkaistaan nettisivuillamme www.halako.fi heti, kun neuvottelut operaattorien kanssa saadaan päätökseen.

Tulemme lähiaikoina tekemään jo liittyneille jäsenille pihan rakennussuunnitelman ja täydennämme esisopimukset sekä liittymäsopimukset asianmukaiselle tasolle.

Nyt kaikki mukaan hankkeeseen, 900 € tarjous on voimassa vain alueen rakennuskauden aikana.

Hailuodon laajakaistaosuuskunta

Close Menu