Verkon rakentaminen etenee, ensimmäiset liittymät pian käyttöönottovalmiita

Valokuituverkon rakentamisen ensimmäinen vaihe on saavuttanut päätepisteensä – Pölläntien varsi on rakennettu Luovontielle asti ja
reitille rakennettujen liittymien viimeistelytyöt ovat menossa. Runkokaapelin rakennustyöt ovat edenneet itään kunnantalon nurkille saakka ja kytkentäkeskuksen pystytys sekä sen yhdistäminen palveluoperaattorin verkkoon ovat työn alla.

Säiden salliessa töitä jatketaan tänä syksynä vielä runkokaapelin vedolla Pölläntien risteyksestä länteen kohti Sauvolaa.  Jo rakennettujen liittymien käyttöönotto tulee mahdolliseksi, kun kytkennät keskuksesta palveluoperaattorin verkkoon valmistuvat. Kytkentätöiden odotetaan valmistuvan tammikuuhun 2016 mennessä.

Kun osuuskunnan liittymäkeskuksen kytkentä Soneran verkkoon valmistuu ja liittymä osakaskiinteistössä on kytketty käyttövalmiiksi, voi osakas tehdä Soneran kanssa palvelusopimuksen.  Myös osuuskunnan perimä kuukausilaskutus käynnistyy, kun liittymä otetaan käyttöön.

Close Menu